Οι 3 πιο περιζήτητες διαδικασίες της Αισθητικής Οδοντιατρικής

by Super User

Οι 3 πιο περιζήτητες διαδικασίες της Αισθητικής Οδοντιατρικής

 
 

Η πρώτη εντύπωση είναι το παν. Έχει διαπιστωθεί από μελέτες πως το πρώτο πράγμα που παρατηρούν οι άνθρωποι σε ένα πρόσωπο είναι τα μάτια, και το δεύτερο τα δόντια. Οι άνθρωποι θέλουν να έχουν ένα αισθητικά ευχάριστο χαμόγελο, γιατί το ωραίο χαμόγελο τονίζει την μοναδική προσωπικότητά τους. Ωστόσο, οι άνθρωποι συχνά παραμελούν τα δόντια τους και αυτό επηρεάζει αρνητικά την αυτοπεποίθησή τους.

Οι τρεις πιο περιζήτητες διαδικασίες της Αισθητικής Οδοντιατρικής για τους ανθρώπους που επιθυμούν ένα λαμπερό χαμόγελο είναι η λεύκανση των δοντιών, η ορθοδοντική, και οι πορσελάνινες όψεις.

Η πιο ελάχιστα επεμβατική και κοινή προσέγγιση για τη βελτίωση του χαμόγελου είναι είναι η λεύκανση. Η λεύκανση μπορεί να γίνει στο οδοντιατρείο σε μία και μόνο συνεδρία με ένα πολύ ισχυρό τζελ λεύκανσης, ή  στο σπίτι με προϊόντα λεύκανσης.

Η επόμενη πιο δημοφιλής λύση για ένα τέλειο χαμόγελο είναι η ορθοδοντική. Τα σιδεράκια έχουν εξελιχθεί και πλέον κανείς έχει να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορους τύπους, από τα συμβατικά σιδεράκια μέχρι τα αόρατα σιδεράκια γλώσσας. Η ευθυγράμμιση των δοντιών σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να επιτευχθεί ένα άψογο χαμόγελο.

Αν τα σιδεράκια και η λεύκανση είναι είτε χρονοβόρα είτε δεν επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε η επόμενη υποψήφια διαδικασία είναι οι πορσελάνινες όψεις. Οι πορσελάνινες όψεις μπορούν να αλλάξουν το χρώμα, το σχήμα, το περίγραμμα, και την εμφάνιση του χαμόγελου σας, και αυτό μπορεί να γίνει γρήγορα και με ακρίβεια.

Ανεξάρτητα από την κατάσταση των δοντιών σας, η επίσκεψη στον οδοντίατρό σας κάθε έξι μήνες είναι επιτακτική ανάγκη για την αποκατάσταση και διατήρηση της στοματικής σας υγείας.

Πηγή

 

Διχογνωμία επικρατεί σχετικά με τον τρόπο, χρόνο και συχνότητα βουρτσίσματος!

by Super User
 

Διχογνωμία επικρατεί σχετικά με τον τρόπο, χρόνο και συχνότητα βουρτσίσματος!

 
  
βούρτσισμα

Μελέτη οδοντιάτρων του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου διαπίστωσε ότι οι πηγές που δίνουν οδηγίες βουρτσίσματος πολλές φορές αντικρούονται μεταξύ τους. Η έρευνα που δημοσιεύεται στο British Dental Journa, εξέτασε τις συστάσεις που δίνονται σε οδοντιατρικά εγχειρίδια, οι εταιρείες που παράγουν οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες και οι οδοντιατρικοί σύλλογοι σε δέκα χώρες.

Η πιο δημοφιλής τεχνική μεταξύ των 66 πηγών που εξέτασαν οι ερευνητές ήταν το βούρτσισμα με μικρές, οριζόντιες κινήσεις. Μεταξύ των συστάσεων υπήρχαν αυτές όπου συνιστούν το κράτημα της οδοντόβουρτσας σε γωνία 45 μοιρών σε σχέση με τα ούλα, ενώ άλλες συνιστούν κάθετες κινήσεις.

Σχετικά με τον χρόνο βουρτσίσματος 26 πηγές συνιστούν δύο λεπτά, 12 πηγές για δυόμισι λεπτά και δύο πηγές τρία λεπτά. Υπάρχει διχογνωμία ακόμα και στην συχνότητα βουρτσίσματος, αφού οι περισσότερες προτείνουν 2 φορές την ημέρα, ενώ μία πηγή προτείνει 3 φορές την ημέρα.

Από την μία, δεν υπάρχουν αξιόπιστες μελέτες για την καλύτερη μέθοδο βουρτσίσματος, από την άλλη όμως και αυτή η έντονη διχογνωμία δεν είναι ιδιαίτερα καθησυχαστική.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι περίπλοκες τεχνικές είναι καλύτερες από ένα απλό, μαλακό βούρτσισμα» λέει σε ανακοίνωση του πανεπιστημίου ο Όμπρι Σέιχαμ, επικεφαλής της μελέτης.

Οι ίδιοι οι μελετητές οδοντίατροι προτείνουν να βουρτσίζουμε μαλακά με οριζόντιες κινήσεις και με την οδοντόβουρτσα σε κλίση 45 μοιρών για να φτάνει την οδοντική πλάκα που σχηματίζεται στη βάση των δοντιών κοντά στα ούλα. Οι ίδιοι συνεχίζουν προτείνοντας για σίγουρα μαλακό βούρτσισμα να κρατάμε την οδοντόβουρτσα όπως κρατάμε το μολύβι. Τέλος συνιστούν μετά την κατανάλωση γλυκού να περιμένουμε λίγα λεπτά πριν βουρτσίσουμε για να μην φθαρεί το σμάλτο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Μια θεμελιώδης αλλαγή στην κατανόηση της περιοδοντίτιδας

by Super User

Μια θεμελιώδης αλλαγή στην κατανόηση της περιοδοντίτιδας

 
  
οδοντίατρος

Ένα από τα βασικά στοιχεία στην μέχρι τώρα κατανόηση της ανάπτυξης και εξάπλωσης της περιοδοντίτιδας  είναι ότι μόνο τα περιοδοντικά παθογόνα βακτήρια είναι αιτιολογικά ενώ το υπόλοιπο των βακτηρίων είναι είτε επωφελή είτε δεν συμμετέχουν στην ανάπτυξη της ασθένειας των ούλων.

Μια νέα έρευνα ωστόσο αποκαλύπτει ότι αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να εξηγήσουν με ακρίβεια τι συμβαίνει. Η συγκεκριμένη έρευνα είναι πιθανό να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που μέχρι τώρα οι ειδικοί κατανοούσαν τη συγκεκριμένη νόσο.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι όλη η βακτηριακή κοινότητα, κι όχι μόνο μερικά από τα στοματικά βακτήρια, είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη της περιοδοντικής νόσου. Οι ερευνητές κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι η P. gingivalis μπορεί να αυξήσει την τοξικότητα του συνόλου της μικροβιακής κοινότητας εξαιτίας της αλληλεπίδρασής και επικοινωνίας της με άλλα βακτήρια, διαταράσσοντας με αυτόν τον τρόπο την ομοιόσταση των ιστών και διαμεσολαβώντας στην εξέλιξη της νόσου.

Τα συμπεράσματα της εν λόγω έρευνας παραπέμπουν σε παλιές θεωρίες σχετικά με την περιοδοντίτιδα οι οποίες υποστήριζαν ότι όλα τα βακτήρια του στόματος συμμετέχουν στην ανάπτυξη της νόσου. Οι θεωρίες αυτές είχαν αρχικά απορριφθεί, αλλά η νέα αυτή μελέτη εμφανίζεται τελικά να τις επιβεβαιώνει. Με ποιους τρόπους, λοιπόν, θα πρέπει να τροποποιηθεί η προσέγγισή μας;

Τα ευρήματα δίνουν έμφαση στην σημασία του εντοπισμού και ελέγχου των βακτηρίων σε όλους τους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένου και εκείνων που δεν έχουν εμφανίσει τη νόσο. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί, αν P. gingivalis είναι παρούσα. Η σημασία της αντιμετώπισης της ουλίτιδας τονίζεται επίσης, προτού προχωρήσει σε περιοδοντίτιδα. Η εκπαίδευση των ασθενών σχετικά με αυτές τις διαπιστώσεις και ο εξοπλισμός τους με συγκεκριμένα εργαλεία (ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, μεσοδόντιες βούρτσες, εργαλεία για καθαρισμό της γλώσσας, κλ.π) είναι επίσης απαραίτητα. Οι ασθενείς θα πρέπει να ενθαρρύνονται να αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο στα πίσω δόντια, χωρίς όμως να αγνοούν τα μπροστινά.

Αυτό το νέο μοντέλο κατανόησης της περιοδοντίτιδας είναι πιο άμεσο, αλλά δεν αντικρούει τη βασική ιδέα ότι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης είναι η καθημερινός έλεγχος του βακτηριακού πληθυσμού.

Πηγή