Πως ο αισθητικός οδοντίατρος ομορφαίνει το χαμόγελό μας;

by manager

Πως ο αισθητικός οδοντίατρος ομορφαίνει το χαμόγελό μας;

αισθητικός οδοντίατρος

Ο αισθητικός οδοντίατρος δεν ασχολείται με τα νοσήματα του στόματος και των δοντιών, αλλά με την αισθητική αυτών. Η Αισθητική Οδοντιατρική είναι ένας σχετικά νέος κλάδος της Οδοντιατρικής.
Ο αισθητικός οδοντίατρος σχεδιάζει ένα χαμόγελο που πρέπει να ταιριάζει συμμετρικά στο πρόσωπο του ασθενούς, Θα πρέπει να αντιμετωπίσει χρωματικά και μορφολογικά προβλήματα. Για πετύχει τα παραπάνω μπορεί να χρειαστεί κάποιες φορές την βοήθεια περιοδοντολόγων, στοματοχειρούργων, ορθοδοντικών ή προσθετικών οδοντιάτρων.
Μια απλή λεύκανση δοντιών μπορεί να είναι η λύση σε ένα χρωματικό πρόβλημα των δοντιών. Μερικές φορές όμως χρειάζεται να ακολουθηθούν ορισμένες πιο πολύπλοκες τεχνικές για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Οι θεραπείες που σχετίζονται με την αισθητική οδοντιατρική περιλαμβάνουν:

  • Λεύκανση δοντιών
  • Bonding δοντιών (όψεις ρητίνης)
  • Ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες
  • Όψεις πορσελάνης
  • Ενθετα πορσελάνης
  • Εμφυτεύματα
  • Ουλοπλαστική
  • Ορθοδοντική – Διόρθωση σύγκλεισης
  • Αντικατάσταση μεταλλικών σφραγισμάτων με εμφράξεις σύνθετης ρητίνης (λευκά σφραγίσματα)

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Απαραίτητη η καθαριότητα και ενυδάτωση του στόματος κατά την άθληση!

by manager

Απαραίτητη η καθαριότητα και ενυδάτωση του στόματος κατά την άθληση!

άθληση

Οι αθλητές καταναλώνουν πολλά ενεργειακά ποτά, ξεχνούν να πίνουν νερό συχνά και να βουρτσίζουν τα δόντια μετά την γυμναστική ή τους αγώνες.
Μέχρι πρότινος υπήρχε η πεποίθηση ότι για την κακή στοματική υγιεινή των αθλητών  ευθύνονταν τα ενεργειακά ποτά και η ζάχαρη που περιείχαν. Σαφώς και δεν είναι εντελώς αθώα, αλλά δεν είναι ο βασικός λόγος.
Οι αθλητές μπορεί να μην ενυδατωθούν σωστά ή αρκετά κατά την γυμναστική ή τον αγώνα, μπορεί να μην βουρτσίσουν τα δόντια μετά από κάποιο γεύμα και σε συνδυασμό με τις συνεχείς αναπνοές η περιοχή του στόματος να γίνεται ξηρότερη. Η υψηλή αλκαλικότητα και η έντονη ξηροστομία κατά την άθληση είναι που δημιουργούν την οδοντική πλάκα και άρα η βασική αιτία της κακής στοματικής υγιεινής των αθλητών.
Όπως σημείωσαν οι ερευνητές για παράδειγμα οι τριαθλητές, έτρεξαν για 35 λεπτά σε μια υπαίθρια πίστα, δίνοντας συχνά δείγματα σάλιου. Καθώς το μήκος και η ένταση της άσκησης αυξανόταν, τα επίπεδα του ρΗ στο στόμα των αθλητών αυξανόταν, ενώ η ροή του σάλιου τους μειωνόταν και κατά συνέπεια πάθαιναν ξηροστομία.
Επίσης η παρατεταμένη προπόνηση χαλάει την υγεία των δοντιών γι αυτό οι αθλητές πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί τόσο με την καθαριότητα όσο και με την ενυδάτωση του στόματος τους την ώρα της άσκησης.
Πηγή

Γιατί υπάρχουν 3 είδη τριχών στις οδοντόβουρτσες;

by manager

Γιατί υπάρχουν 3 είδη τριχών στις οδοντόβουρτσες;

Οδοντόβουρτσες

Η οδοντόβουρτσα είναι το βασικό εργαλείο που διαθέτουμε για την καθαριότητα του στόματός μας. Υπάρχουν οδοντόβουρτσες με διάφορα σχέδια, χρώματα ακόμα και μεγέθη κεφαλής και σχεδιασμό λαβής. Η διαφορετικότητά τους όμως εκτείνεται και στις τρίχες της οδοντόβουρτσας.
Γιατί υπάρχουν οδοντόβουρτσες με μαλακές, μέτριες ή σκληρές τρίχες;
Η συνιστώμενη πρόταση των οδοντιάτρων προς τους ασθενείς είναι συνήθως η οδοντόβουρτσα με μαλακές ή μέτριες τρίχες. Πιο συγκεκριμένα οι οδοντόβουρτσες με μαλακές τρίχες είναι ιδανικές για ανθρώπους με ευαισθησία στα δόντια ή τα ούλα ή για χρήση μετά από κάποια οδοντιατρική χειρουργική εργασία.
Η οδοντόβουρτσα με μέτριες τρίχες χρησιμοποιείται από το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων. Θα πρέπει να προσέξουμε ο σχεδιασμός της κεφαλής να βολεύει ώστε να φτάνει και τα πίσω μας δόντια, ενώ η εργονομία της λαβής να μας βολεύει.
Οι σκληρές οδοντόβουρτσες επιλέγονται σε περιπτώσεις πολλής πέτρας και χρωστικών ουσιών, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του οδοντιάτρου μας.
Για την τεχνητή οδοντοστοιχία θα πρέπει να είστε επίσης προσεκτικοί στην επιλογή οδοντόβουρτσας διότι μπορεί να την τραυματίσετε με μια σκληρή ή να μην την καθαρίζετε αρκετά με μια πολύ μαλακή. Ο οδοντίατρός σας θα σας συμβουλεύσει για την κατάλληλη οδοντόβουρτσα ανάλογα με τον τύπο της τεχνητή σας οδοντοστοιχία
Πηγή