Πόσο σημαντικά είναι τα σκουρόχρωμα μούρα για τη στοματική μας υγεία;

by manager

Οι ερευνητές εντόπισαν ότι, τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στα μύρτιλα (Blueberries) και στα βακκίνια (Cranberries) δεν αποδίδουν μια προστατευτική ασπίδα ενάντια σε βακτήρια που είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη τερηδόνας.
Αυτά τα θρεπτικά συστατικά, που είναι γνωστά ως πολυφαινόλες, εμποδίζουν τα βλαβερά
βακτήρια από το να προσκολληθούν στα δόντια και τα ούλα, συμβάλλοντας έτσι στη
μείωση της τερηδόνας, της πλάκας και της ουλίτιδας.
Ο Δρ Nigel Carter OBE, Διευθύνων Σύμβουλος του Oral Health Foundation σχολίασε ότι, οι
πολυφαινόλες που έπρεπε να συμπεριληφθούν στα προϊόντα στοματικής υγιεινής.
« Οι ίνες και τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων είναι πολύ σημαντικά για την υγεία και την ευημερία μας. Εκτός του ότι βοηθούν στην προστασία μας από τις καρδιακές  παθήσεις και τον καρκίνο, θωρακίζουν τον οργανισμό μας απέναντι σε μια σειρά πολλών  άλλων ασθενειών, » πρόσθεσε ο ίδιος.
Τα cranberries είναι μια πολύ καλή επιλογή για τη διατήρηση και την ενίσχυση της στοματικής
μας υγείας, καθώς απ'ότι δείχνει η έρευνα, οι πολυφαινόλες τους στο σάλιο και
συνεχίζουν την αμυντική τους λειτουργία.
Επιπλέον, τα εκχυλίσματα χωρίς ζάχαρη δεν μπορούν να προστεθούν σε προϊόντα στοματικής
φροντίδας με διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα στη δημιουργία υγιεινών ποτών.