Τα πάντα για την αισθητική οδοντιατρική!

by manager

Θέλετε να βελτιώσετε το χαμόγελό σας; Με τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική μπορείτε να το επιτύχετε!

Τα παντα για την αισθητική οδοντιατρική!

Συγκολληση (Dental Bonding)

Η συγκόλληση είναι μια διαδικασία στην οποία εφαρμόζεται ρητίνη στο χρώμα των δοντιών η οποία πολυμερίζεται με ένα ειδικό φως, ώστε να “κολλήσει” στο δόντι βελτιώνοντας το χαμόγελο. Μεταξύ των ευκολότερων και λιγότερο δαπανηρών αισθητικών οδοντιατρικών διαδικασιών, η συγκόλληση μπορεί να επιδιορθώσει σπασμένα δόντια, να κλείσει τα κενά, να αλλάξει το σχήμα των δοντιών ή να χρησιμοποιηθεί ως μια αισθητική εναλλακτική λύση στα σφραγίσματα με οδοντιατρικό αμάλγαμα.

Οψεις (Veneers)

Οι όψεις είναι εξαιρετικά λεπτά και προσαρμοσμένα “καλύμματα” που καλύπτουν την μπροστινή επιφάνεια των δοντιών. Δεσμεύονται στο μπροστινό μέρος των δοντιών, αλλάζοντας το χρώμα, το σχήμα, το μέγεθος ή το μήκος τους. Οι όψεις μπορούν να κατασκευαστούν από πορσελάνη ή ρητίνη. Προσφέρουν μια συντηρητική προσέγγιση για την αλλαγή του χρώματος ή του σχήματος των δοντιών σε σύγκριση με τις στεφάνες, αλλά η διαδικασία τοποθέτησής τους δεν είναι αναστρέψιμη.

Στεφανες (Crowns)

H στεφάνη είναι ένα “καπάκι” σε σχήμα δοντιού που τοποθετείται πάνω από ένα αδύναμο ή κατεστραμμένο δόντι για να βελτιώσει το σχήμα, το μέγεθος ή την εμφάνισή του. Οι περισσότερες στεφάνες διαρκούν από πέντε έως 15 χρόνια και μπορούν να κατασκευαστούν από μέταλλο, πορσελάνη με μέταλλο, ρητίνη ή κεραμικά υλικά.

Ορθοδοντικη (Σιδερακια)

Τα σιδεράκια μπορούν να διορθώσουν τα στραβά ή μη ευθυγραμμισμένα δόντια και να βελτιώσουν την υγεία και την εμφάνιση του χαμόγελου. Τα σιδεράκια λειτουργούν με την εφαρμογή σταθερής πίεσης με την πάροδο του χρόνου για να μετακινήσουν αργά τα δόντια ώστε να ευθυγραμμιστούν. Καθώς τα δόντια κινούνται, η εσωτερική κοιλότητα του δοντιού αλλάζει σχήμα με την εφαρμογή της πίεσης.

Λευκανση δοντιων

Σε ποιον δεν αρέσει ένα λαμπερό χαμόγελο; Μια ποικιλία από συστήματα λεύκανσης των δοντιών είναι διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένων των οδοντόκρεμων, των δίσκων και άλλων λευκαντικών παραγόντων που προσφέρονται από έναν οδοντίατρο. Αλλά η λεύκανση δεν είναι για όλους. Είναι ιδανική για ανθρώπους που έχουν υγιή δόντια και ούλα. Οι άνθρωποι που έχουν κίτρινους τόνους στα δόντια τους – σε αντίθεση με τους γκρίζους τόνους – ανταποκρίνονται καλύτερα στη λεύκανση. Συζητήστε με τον οδοντίατρό σας για να μάθετε εάν η λεύκανση είναι κατάλληλη για εσάς.

Συνθετα Σφραγισματα

Τα υπάρχοντα σφραγίσματα πρέπει μερικές φορές να αντικαθιστούνται λόγω φθοράς ή ρωγμών. Πολλοί άνθρωποι αξιοποιούν αυτή την ευκαιρία για να αντικαταστήσουν τα ασημένια αμαλγάματα τους με υλικά φυσικού χρώματος. Οι λόγοι τους μπορεί να είναι αισθητικοί ή να αφορούν στις ανησυχίες τους σχετικά με την ασφάλεια των σφραγισμάτων αμαλγάματος, τα οποία περιέχουν υδράργυρο.

Αναπλαση ουλων

Η αναδιαμόρφωση των ούλων μπορεί να βελτιώσει ένα χαμόγελο στο οποίο τα δόντια φαίνονται υπερβολικά μικρά ή όπου η γραμμή των ούλων εμφανίζεται ανομοιογενής. Μια μικρή ποσότητα ουλικού ιστού – και ίσως αν χρειάζεται οστικού ιστού – αφαιρείται για να φανούν τα δόντια περισσότερο. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει σε ένα δόντι για να ευθυγραμμιστεί η γραμμή των ούλων, ή σε πολλά δόντια για να φανεί ένα φυσικό, ευρύ χαμόγελο.

Εμφυτευματα

Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από απώλεια δοντιών, κυρίως λόγω τερηδόνας, ασθένειας των ούλων ή τραυματισμού. Τα οδοντικά εμφυτεύματα – αντικατάσταση των δοντιών με ρίζες που είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο- παρέχουν μια ισχυρή βάση για την πρόσδεση μόνιμων ή αφαιρούμενων τεχνητών δοντιών.

Οδοντοστοιχιες

Μια οδοντοστοιχία είναι μια αφαιρούμενη αντικατάσταση για τα χαμένα δόντια και τον περιβάλλοντα ιστό. Υπάρχουν δύο τύποι οδοντοστοιχιών – πλήρεις και μερικές. Οι πλήρεις οδοντοστοιχίες χρησιμοποιούνται όταν όλα τα δόντια λείπουν, ενώ οι μερικές οδοντοστοιχίες χρησιμοποιούνται όταν μερικά από τα φυσικά δόντια υπάρχουν ακόμη.

Γεφυρες (σταθερες μερικες οδοντοστοιχιες)

Μία σταθερή γέφυρα αντικαθιστά ένα ή περισσότερα δόντια με την τοποθέτηση στεφανών εκατέρωθεν του κενού και προσκολλώντας ένα τεχνητό δόντι σε αυτό.

Πλαστικη ουλων

Οι ρίζες των δοντιών που εκτίθενται λόγω της υποχώρησης των ούλων μπορεί να είναι ευαίσθητες σε ζεστά και κρύα τρόφιμα και ποτά και να κάνουν τα δόντια να φαίνονται μεγάλα. Η υποχώρηση των ούλων μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο για την ανάπτυξη τερηδόνας στη ρίζα του δοντιού και ακόμα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια οστικής μάζας, με αποτέλεσμα την απώλεια των δοντιών. Τα μοσχεύματα μαλακών ιστών, διαδικασία κατά την οποία μετακινείται υγιής ουλικός ιστός από ένα μέρος του στόματος στο άλλο, μπορούν να σταματήσουν την υποχώρηση των ούλων και την οστική απώλεια και να βελτιώσουν την αισθητική της γραμμής των ούλων.