10 αλήθειες για την ασθένεια των ούλων που θ’αλλάξουν τη ζωή σας!

by manager

10 αλήθειες για την ασθένεια των ούλων που θ'αλλάξουν τη ζωή σας!

1. Η ασθένεια των ούλων είναι σιωπηλή.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε ασθενεία των ούλων αλλά να μην το ξέρετε. Λιγότερο από το 60% των ανθρώπων με ασθένεια των ούλων γνωρίζουν ότι έχουν, επειδή τα πρώτα συμπτώματα είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτά. Γι 'αυτό ονομάζεται «σιωπηλή» ασθένεια.

2. Η ασθένεια των ούλων δεν αφορά μόνο τους ηλικιωμένους ανθρώπους.

Μια κοινή αλλά λανθασμένη πεποίηση είναι ότι η ασθένεια των ούλων πλήττει μόνο τον ηλικιωμένο πληθυσμό. Η αλήθεια είναι ότι ο οποιοσδήποτε – ακόμα και τα παιδιά – μπορεί να εμφανίσει ασθένεια των ούλων. Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών να πηγαίνουν στον οδοντίατρο κάθε έξι μήνες ώστε να είναι βέβαιο ότι η στοματική τους υγεία είναι η καλύτερη δυνατή.

3. Η αιμορραγία δεν είναι φυσιολογική

Μπορεί να πιστεύετε ότι λίγο αίμα μετά το βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα είναι φυσιολογικό, αλλά δεν είναι. Τα ούλα σας δεν πρέπει να αιμορραγούν – τελεία.

4. Η χρόνια κακοσμία του στόματος είναι σημάδι ασθένειας των ούλων

Αν παρατηρήσετε κακοσμία στην αναπνοή σας σε επαναλαμβανόμενη βάση, ακόμα κι αν βουρτσίζετε κανονικά, μπορεί να υποδηλώνει ότι έχετε ασθένεια των ούλων.

5. Η ασθένεια των ούλων συνδέεται και με άλλες σοβαρές ασθένειες

Η ασθενεία των ούλων συνδέεται με άλλες σοβαρές ασθένειες, όπως καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, Αλτσχάιμερ, διαβήτη και πολλά άλλα. Η γνώση της σχέσης ανάμεσα στην ασθενεία των ούλων και τις άλλες ασθένειες, καθώς και τη σημασία της στοματικής υγείας, είναι το κλειδί για να ορίσετε τις συνήθειες του τρόπου ζωής σας για να βελτιώσετε τη γενική σας υγεία.

6. Η ασθένεια των ούλων είναι μεταδοτική

Η ασθένεια των ούλων μπορεί να μεταδοθεί ανάμεσα στα μέλη της ίδιας οικογένειας μέσω απλών καθημερινών συνηθειών όπως είναι η χρήση των ιδίων μαχαιροπήρουνων.

7. Η ασθένεια των ούλων μπορεί να είναι κληρονομική

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Περιοδοντολογίας, η έρευνα έχει δείξει ότι η γενετική μπορεί να επηρεάσει την ευαισθησία ενός ατόμου στην ασθενεία των ούλων.

8. Μπορείτε να αποκαταστήσετε το οστό που έχει χαθεί από την ασθένεια των ούλων

Με τις εφαρμογές λέιζερ είναι εφικτό να αναγεννηθούν οστά και ιστοί που έχουν χαθεί από ασθένεια των ούλων.

9. Τα οδοντικά εμφυτεύματα δεν μπορούν να εμφανίσουν ασθένεια των ούλων

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το 3-20% των εμφυτευμάτων αποτυγχάνει λόγω μόλυνσης ή ασθένειας της περιεμφυτευματικής περιοχής. Τα ίδια τα εμφυτεύματα δεν μπορούν να νοσήσουν, αλλά ο ίδιος γύρω από τα εμφυτεύματα μπορεί να μολυνθεί.

10. Η απώλεια δοντιών συντομεύει τη διάρκεια της ζωής σας

Οι έρευνες δείχνουν ότι όσα περισσότερα δόντια έχει χάσει κανείς, τόσο το προσδόκιμο ζωής του μειώνεται. Η μελέτη έδειξε ότι όσοι είχαν 20 ή περισσότερα φυσικά δόντια στην ηλικία των 70 ετών είχαν σημαντικά υψηλότερο προσδόκιμο ζωής σε σχέση με όσους είχαν λιγότερα. Άλλος ένας λόγος για να κρατήσετε τα φυσικά σας δόντια όσο το δυνατόν περισσότερο!