Τα 5 βήματα για μια ολοκληρωμένη οδοντιατρική εξέταση!

by Super User

Τα 5 βήματα για μια ολοκληρωμένη οδοντιατρική εξέταση!

 
  
Η υγεία των ασθενών είναι προτεραιότητα!

Εδώ θα βρείτε τα πέντε βήματα ώστε να σιγουρευτείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη οδοντιατρική εξέταση για τους ασθενείς σας!

Περιοδοντικη εξεταση

Λαμβάνοντας υπόψιν το πόσο διαδεδομένη είναι η ασθένεια των ούλων, καθώς και τις επιπτώσεις της στην στοματική και τη γενικότερη υγεία, η περιοδοντική εξέταση αξίζει πολύ μεγαλύτερη προσοχή από αυτήν που συνήθως δίνουν πολλοί οδοντίατροι. Η έγκαιρη παρατήρηση συμπτωμάτων της ασθένειας θα βοηθήσει στη διασφάλιση της άμεσης θεραπείας των ασθενών καθώς και στην εκπαίδευσή τους ώστε να χρησιμοποιούν τις κατάλληλες τεχνικές φροντίδας και στο σπίτι.

Εξεταση δοντι προς δοντι

Μέχρι να στραφούν οι οδοντίατροι σε μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση, οι περισσότερες οδοντιατρικές εξετάσεις συμπεριλάμβαναν κυρίως αυτό το βήμα. Αυτό εξηγεί το γεγονός ότι οι περισσότερες περιπτώσεις που παρουσιάζονταν στους ασθενείς αφορούσαν τη θεραπεία ενός και μόνο δοντιού.

Αισθητικη εξεταση

Με ένα ευρύτερο φάσμα αισθητικών οδοντιατρικών υπηρεσιών να είναι διαθέσιμο και ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον των ασθενών ως προς την αισθητική εμφάνιση των δοντιών, το βήμα αυτό έχει αποκτήσει εξαιρετική σημασία. Μπορεί, επίσης, να αποτελέσει και μια σημαντική πηγή εσόδων για το οδοντιατρείο.

Εμφυτευματα

Όλοι οι ασθενείς που έχουν χάσει κάποιο ή κάποια από τα δόντια τους είναι πιθανοί υποψήφιοι για εμφυτεύματα ακόμα και αν έχουν ήδη γέφυρες ή οδοντοστοιχίες. Παρά το γεγονός ότι το κόστος θα είναι ένα εμπόδιο για ορισμένους ασθενείς, είναι σημαντικό να εντοπίζονται οι ευκαιρίες για εμφυτεύματα έτσι ώστε οι ασθενείς να ξεκινήσουν να σκέφτονται αυτή την επιλογή θεραπείας.

Εξεταση συγκλεισης δοντιων

Όπως θα γνωρίζετε, η κακή σύγκλειση δοντιών μπορεί να οδηγήσει και σε άλλα προβλήματα στοματικής υγείας, τα οποία μπορεί να είναι τόσο λειτουργικής όσο και αισθητικής φύσεως. Με μια σαφή εικόνα των θεμάτων που αφορούν στην κακή ευθυγράμμιση, θα είστε σε θέση να προτείνετε μια σειρά από θεραπείες.

Παρουσιαση ενος ολοκληρωμενου σχεδιου θεραπειας

Μόλις η εξέταση ολοκληρωθεί, τα ευρύματά σας θα σας οδηγήσουν σε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας το οποίο θα περιλαμβάνει τα πάντα: από τις άμεσες και ενδεχόμενες ανάγκες μέχρι και τις πιο εκλεκτές διαδικασίες που ίσως οι ασθενείς σας να θέλουν να σκεφτούν.

Το σχέδιο θεραπείας θα πρέπει να είναι περιεκτικό, γι’αυτό είναι σημαντικό να επανεξετάσετε όλα τα στοιχεία του σχεδίου και να προτείνετε στους ασθενείς ένα βήμα τη φορά.

Πηγή: http://practicemanagement.dentalproductsreport.com/article/5-things-every-practice-should-be-doing-thorough-and-comprehensive-dental-examination